A Szerencsejáték Zrt. 100%-os nemzeti tulajdonban lévő gazdasági társaság. A vállalat Magyarország egész területén kizárólagos joggal forgalmaz sorsolásos játékokat (Ötöslottó, Hatoslottó, Skandináv lottó, Eurojackpot, Joker, Kenó, Luxor, Puttó,), sorsjegyeket és totalizatőri fogadást (Totó, Góltotó), továbbá engedéllyel rendelkezik a bukmékeri típusú sportfogadás (Tippmix), valamint távszerencsejáték (Tippmixpro) szervezésére is.

A társaság öt értékesítési régióra osztva, 7660 értékesítési pontján szervezi kereskedelmi feladatait: a Fővárosi, az Észak-Dunántúli, a Miskolci, a Pécsi és a Szegedi Értékesítési Régióban. A társaság munkavállalóinak száma meghaladja az 1700 főt.

A Szerencsejáték Zrt. karitatív hálózata 2003-ban kezdte meg működését, amely jelenleg 70 településen, 180 megváltozott munkaképességű kolléga munkájára számít sorjegy-értékesítő munkakörben. A hálózatban mozgáskorlátozott, siket, nagyothalló, valamint tartósan egészségkárosodott személyek értékesíthetnek akadálymentes környezetben. Foglalkoztatásukkal a rendszeres munka és –jövedelem, valamint a szakmai sikerek révén újra a munkaerőpiac hasznos tagjainak érezhetik magukat. A megváltozott munkaképességű kollégák az évek során önálló, felelős és jól képzett munkatársakká váltak. Ehhez jelentős támogatást kapnak a vállalattól szakmai képzésekkel, és a pénzügyi, egészségügyi, valamint a digitális világban való eligazodást segítő, öngondoskodást támogató programokkal.

A Szerencsejáték Zrt.-t a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása érdekében tett erőfeszítéseiért már öt alkalommal díjazták (legutóbb 2018-ban) az egyik legnagyobb szakmai elismeréssel, a Fogyatékosság-barát Munkahely címmel.

A vállalat - összhangban az európai lottótársaságokkal - kiemelten fontosnak tartja, hogy megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása mellett a fogyatékosságügy támogatójaként is szerepet vállaljon.

Az EL és az EDF (European Disability Forum) 2011-ben kötött megállapodása elvi keretei alapján a Szerencsejáték Zrt. 2015 végén együttműködést alakított ki a hazai fogyatékosságügy ernyőszervezetével, a FESZT-tel (Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa) és Európa legnagyobb megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató szerencsejáték-piaci szereplőjével (ONCE, Spanyolország). Ebbe a keretbe illeszkedik az ONCE által 33 éve sikerrel működő iskolai program is, melynek honosítását a Szerencsejáték Zrt. vállalta. Az Adj Egy Ötöst! szemléletformáló program célja, hogy a saját tapasztalati tudáson és érzelmi bevonódáson keresztül a fogyatékossággal kapcsolatos attitűdök pozitív irányba változzanak a 10-18 éves korosztály körében. A közösen átélt élmények életre szólóan meghatározhatják a fiatalok fogyatékossággal kapcsolatos attitűdjeit, segíthetik természetes nyitottságuk megőrzését, annak érdekében, hogy a társadalom toleráns, elfogadó, együttérző és felelősen gondolkodó tagjai lehessenek.