A Szerencsejáték Zrt. 100%-os nemzeti tulajdonban lévő nemzeti szerencsejáték-szervező gazdasági társaság. Kínálatában megtalálhatóak a lottójátékok, a sorsjegyek és a sportfogadási termékek, melyhez az ország egyik legnagyobb értékesítési hálózata társul, több mint 7.700 értékesítési ponttal. Felelős játékszervezőként törvényes szerencsejáték lehetőséget nyújtanak minden 18 év feletti számára.

A Társaság évről évre jelentős mértékben járul hozzá az ország stabil gazdasági növekedéséhez, a közösségi kiadások finanszírozásához, a hazai kultúra, a szociális és egészségügyi területek valamint a sport kiemelt támogatásához és eredményeihez. Az európai normákat követve tiszta játékbevételük mintegy kétharmadát - adók, díjak, járulékok, osztalék formájában - visszajuttatja az állami költségvetésbe a közcélok finanszírozására.

A Társaság számára fontos, hogy felelős munkáltatóként részt vegyen a társadalmi problémák megoldásában. 2003 óta fenntartja a megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató karitatív sorsjegy értékesítő hálózatot, amelyben az 1700 munkavállaló mintegy 10 százaléka, nagyjából 170 fő sorsjegy értékesítő dolgozik.

A Szerencsejáték Zrt. karitatív hálózata 2003-ban kezdte meg működését, amely jelenleg 70 településen, 180 megváltozott munkaképességű kolléga munkájára számít sorjegy-értékesítő munkakörben. A hálózatban mozgáskorlátozott, siket, nagyothalló, valamint tartósan egészségkárosodott személyek értékesíthetnek akadálymentes környezetben. Foglalkoztatásukkal a rendszeres munka és jövedelem, valamint a szakmai sikerek révén a munkaerőpiac hasznos tagjainak érezhetik magukat. A megváltozott munkaképességű kollégák az évek során önálló, felelős és jól képzett munkatársakká váltak. Ehhez jelentős támogatást kapnak a vállalattól szakmai képzésekkel, és a pénzügyi, egészségügyi, valamint a digitális világban való eligazodást segítő, öngondoskodást támogató programokkal.

A vállalat megbecsült tagja az Európai Lottótársaságok Szövetségének (European Lotteries - EL) és a Szerencsejáték Világszövetség (World Lottery Association - WLA) közösségének.

A vállalat - összhangban az európai lottótársaságok céljaival - kiemelten fontosnak tartja, hogy megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása mellett a fogyatékosságügy támogatójaként is szerepet vállaljon. A Szerencsejáték Zrt.-t a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása érdekében tett erőfeszítéseiért már öt alkalommal díjazták (legutóbb 2018-ban) az egyik legnagyobb szakmai elismeréssel, a Fogyatékosság-barát Munkahely címmel.

Az EL és az EDF (European Disability Forum) 2011-ben kötött megállapodása elvi keretei alapján a Szerencsejáték Zrt. 2015 végén együttműködést alakított ki a hazai fogyatékosságügy ernyőszervezetével, a FESZT-tel (Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa) és Európa legnagyobb megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató szerencsejáték-piaci szereplőjével (ONCE, Spanyolország). Ebbe a keretbe illeszkedik az ONCE által 35 éve sikerrel működő iskolai program is, melynek honosítását a Szerencsejáték Zrt. vállalta. Az Adj Egy Ötöst! szemléletformáló program célja, hogy a saját tapasztalati tudáson és érzelmi bevonódáson keresztül a fogyatékossággal kapcsolatos attitűdök pozitív irányba változzanak a 10-18 éves korosztály körében. A közösen átélt élmények életre szólóan meghatározhatják a fiatalok fogyatékossággal kapcsolatos attitűdjét, segíthetik természetes nyitottságuk megőrzését, annak érdekében, hogy a társadalom toleráns, elfogadó, együttérző és felelősen gondolkodó tagjai lehessenek.