A Szerencsejáték Zrt. 100%-os állami tulajdonban levő lottótársaságként kizárólagos joggal forgalmaz hazánkban sorsolásos játékokat és totalizatőri fogadást, továbbá egyedül rendelkezik engedéllyel bukmékeri sportfogadás szervezésére. Hazánk felnőtt lakosságának közel háromnegyede vásárolja termékeit kisebb-nagyobb rendszerességgel.

A vállalat saját alkalmazottainak száma meghaladja az 1600 főt, emellett országos hálózata révén mintegy 12000 fő megélhetéséhez járul hozzá. A Szerencsejáték Zrt. felelős munkáltatóként fontosnak tartja, hogy lehetőségeit kihasználva proaktívan törekedjen társadalmi problémák megoldására is. Ezért tartja fenn 15 éve karitatív sorsjegy értékesítési hálózatát, amelyben mára 180 megváltozott munkaképességű munkatársat foglalkoztat értékesítőként. A hálózatot, valamint az ennek üzemeltetésével és fejlesztésével kapcsolatos feladatokat a vállalat olyan társadalmi célú küldetésnek tekinti, amellyel példát mutathat más vállalatok számára a megváltozott munkaképességű munkavállalók nyílt piaci foglalkoztatása kereteinek szakszerű kialakításában és sikeres munkahely-megtartó programok elindításában, fenntartásában.

A Szerencsejáték Zrt. a minőségi foglalkoztatás érdekében együttműködik a megváltozott munkaképességű munkavállalók érdekeit képviselő civil szervezetekkel, illetve szakértőkkel is. A munkavállalók toborzása, foglalkoztatása és munkahely-megtartó képessége területén elért eredményei elismeréseként a vállalat 2016-ban negyedik alkalommal vehette át a „Fogyatékosság-barát munkahely” díjat.

A Szerencsejáték Zrt. - összhangban az európai lottótársaságokkal - kiemelten fontosnak tartja, hogy megváltozott munkaképességű személyek foglalkozatása mellett a fogyatékosságügy támogatójaként is szerepet vállaljon.

Az EL és az EDF (European Disability Forum) 2011-ben kötött megállapodása elvi keretei alapján a Szerencsejáték Zrt. 2015 végén együttműködést alakított ki a hazai fogyatékosságügy ernyőszervezetével, a FESZT-tel (Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa) és Európa legnagyobb megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató szerencsejáték-piaci szereplőjével (ONCE, Spanyolország). A megállapodás négy nagy területet ölel fel: foglalkoztatás, szponzoráció, érzékenyítés és jó gyakorlatok terjesztése.

Ebbe a keretbe illeszkedik az ONCE által 33 éve sikerrel működő iskolai program is, melynek honosítását a Szerencsejáték Zrt. vállalta. Az Adj egy ötöst! érzékenyítő program célja, hogy a saját tapasztalati tudáson és érzelmi bevonódáson keresztül a fogyatékossággal kapcsolatos attitűdök pozitív irányba változzanak a 10-18 éves korosztály körében.

A Szerencsejáték Zrt. hisz abban, hogy a program segítségével sokkal több fiatal válik befogadó felnőtté és fogadja el természetesnek a sokszínű társadalmat.