Koncz Erika

Mihez lenne kedve?

"Meseíró vagyok. Személyre szabott meséket írok megrendelésre. Decemberben jelent meg az első mesekönyvem A legerősebb szó címmel. Szeretem a rock és metál zenét és az állatokat, különösen a kutyákat, macskákat, farkasokat és lovakat. Olvasás, zenehallgatás, koncertek. Nagyon szeretem a színházat, bár ezer éve nem voltam már. Benne lennék egy közös meseírásban, amit akár el is játszhatnánk, de szívesen mennék  egy jó kis zúzós koncertre is. Kerekesszékes mozgássérült vagyok."

Papp Eszter

Mihez lenne kedve?

"Hallássérültként is nagyon szeretek tervezgetni új dolgokat, ezeket szeretem megvalósítani. Nagyon érdekelnek a színek, a horgolás, és az elfeledett szakmák. (A képen látható farmerdzseki hátuljára is én terveztem a horgolt betétet.) Újabban nagyon érdekel az újrahasznosítás, hogy milyen dolgokat lehet készíteni, hogyan lehet átalakítani, és új funkciót adni valaminek, ami eredeti funkciójában már nem használható. Nagyon szívesen kézműveskedem. Szívesen megnéznék érdekes gyárakat pl. fonalkészítő, cipő-, vagy csokigyár. Nagyon nyitott vagyok, és viszonylag kevés dolog van, amire nem vagyok kapható. Horgolás, kézműveskedés, filmnézés, tervezgetések (ruha, ékszer), foci, futás, úszás, bicikli. Szívesen elmegyek újra a Láthatatlan Kiállítás egyik programjára. Mindenféle érdekes programokra szívesen megyek. Örömmel tanulok új dolgokat, kézműves dolgokat, közös kézműveskedésben is benne vagyok. A drámajátékokat is szeretem, akár a színjátszást is - ez egy kicsit nehezített lenne, de nyitott vagyok rá. Hangszereket is szívesen kipróbálok."

Oravecz Lizanka

Mihez lenne kedve?

"Oravecz Lizanka (36) vagyok, informatikus, autista tapasztalati szakértő, egyetemi hallgató. 32 évesen kaptam autizmus diagnózist. Korábban súlyos pszichiátriai kórképekkel kezeltek. Képességeimnek és korlátaimnak feltérképezésével, kitartó önismereti munkával sikerült megtalálnom a helyem a világban.
Jelenleg informatikusként dolgozom egy cégnél, és az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karának Autizmus Spektrum Pedagógiája szakirányú képzésén másodéves vagyok. Emellett önkéntesként dolgozom több autista érdekvédelmi csoportban, előadásokat tartok országszerte autizmus témakörben, valamint segítek a hozzám forduló szülőknek, érintetteknek. 
A Megismerhető Autizmus Generáció (MAG) - két autistából álló apró munkaközösség – társalapítója vagyok, melyet Fekete Gy. Viktorral hoztunk létre. Az autizmust kívánjuk megismerhetővé tenni mind a benne és körülötte élők, mind pedig a nagyvilág számára.  Szeretek olvasni, kirándulni.

Autista vagyok annak minden hátrányával és előnyével. Szeretnék egyszer lovagolni, dobolni, bungee jumping-olni...."

Baksai Nóri

Mihez lenne kedve?

"Egy bölcsiben dolgozom. Szeretek lovagolni, táncolni, énekelni. A diákokkal szívesen sütnék-főznék valamit, vagy csak beszélgetnénk. Down szindrómám van."

Berke Mónika

Mihez lenne kedve?

"35 éves vagyok. Debrecenben lakom és dolgozom, de sokat utazom az országban mindenfelé. Van egy szépséges fekete vakvezető kutyám, Ales. 8 éves korom óta vagyok látássérült, vagyis teljesen vak. Ez semmiféle tevékenységben nem akadályoz. Szerepeltem a Vakvagányok c. játékfilmben, gyorsulási versenyeken is részt vettem, és a motorozás is nagy kedvenc. 10 évet az életemből a versenysportnak adtam, atlétikáztam. A versenyek kapcsán eljutottam sok országba: Anglia, Németország, Litvánia, Lengyelország, stb.

Az ELTE szociális munkás szakán szereztem diplomát, majd Budapesten kezdtem dolgozni a látássérültek érdekképviselete területén. 9 éve élek Debrecenben, ahova a szívem hozott le. Most itt dolgozom, szintén az érdekképviseletben. 2005 óta szervezek és tartok érzékenyítő programokat, képzéseket gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Szabadidőmben szívesen túrázok a hegyekben, a 20-25 Km-s távtól sem rettenek vissza, de a lazább kirándulásokat is nagyon szeretem. A tandembiciklizés is izgalmas lehetőség. Minden programra nyitott vagyok, szeretem az „őrültségeket”, az izgalmas lehetőségeket. A határaimat szoktam feszegetni.

Szívesen veszek részt sport programokban, régóta szeretnék jól megtanulni táncolni, de a mostani divattal és sminkeléssel is megismerkednék közelebbről.

Keressetek bátran, és együtt kitalálunk valami ütőset!"

Fórizsné Rózsa Margit

Mihez lenne kedve?

"Többféle végzettségem van, többek között szociálpedagógus és rehabilitációs mentor. Megváltozott munkaképességű vagyok, bal kezemet a Heine-Medine kór miatt kevésbé tudom használni, de sosem engedtem, hogy ez hátráltasson engem. Szabadidőmben festek, és verseket írok 9 éves korom óta. Három önálló verseskötetem jelent meg eddig. Szívesen részt vennék bármilyen közös kulturális programban, legyen az felolvasóest, kézműves foglalkozás, vagy közös alkotás."

Gál Enikő

Mihez lenne kedve?

"Jelenleg a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségében dolgozom, rehabilitációs mentorként. Pszichológus a végzettségem és álmom, hogy gyerekekkel foglalkozzam, pl. iskolapszichológusként. 4 éve vakvezető kutyával közlekedem. Borsnak hívják a kutyámat, mert kicsi volt és erős. Szabadidőmben önkénteskedem, egy segítőkutyás csapattal iskolákba, óvodákba járunk és megmutatjuk, hogy a kutyáink hogyan segítenek nekünk. Szeretek túrázni, kicsit tudok úszni, és úsztam már a kutyámmal együtt is. Biciklizni is szeretek, szívesen elmennék tandemmel egy kerékpáros túrára."

Kiss Hajni

Mihez lenne kedve?

"Alapvetően életszerető, vidám embernek tartom magam. Szeretek új dolgokat tanulni, kipróbálni, de a bungee junpingot még nem próbálnám ki. Élvezem az emberek arcára ült döbbenetet, csodálkozást amikor bizonyos helyzetekben máshogy oldok meg dolgokat, mint ők. Több dolgot is szeretek egyszerre csinálni, és ezért néha elfelejtem, hogy csak egy kezem van. Szerintem tök jó dolog, ha az embernek hiányzik egy végtagja, mert: 1. kreativitásra ösztönöz; 2. folyamatos agytornát igényel, így nem kényelmesedek el (bár még így is hajlamos vagyok rá), 3. a finommozgást abszolút csiszolja; 4. egyedi vagyok, nem csak a fizikai különbségek miatt, hanem, mert máshogy is gondolkozom; 4. és bátorságra ösztönöz (táncórákon, társastánc- és táncestéken egy idő után már én is fel mertem kérni a srácokat, és nem érdekelt, ki-mit gondol, csak jól akartam érezni magam, és tudtam, hogy jó táncos vagyok). Szeretek viccelődni a fogyatékosságommal, mert csak így érdemes élni szerintem."

Lakó Boldizsár

Mihez lenne kedve?

Szívesen részt venne bármilyen közös programban kortársaival, leginkább egy kézi hajtású kerékpárral menne biciklitúrára.

Léh Lenke

Mihez lenne kedve?

Közös tánctanulás, vagy bármilyen fiatalos program. Hallássérült vagyok.