Salva Vita Alapítvány 1993-ban jött létre, megalakulása óta a fogyatékossággal élő személyek esélyegyenlőségéért, társadalmi befogadásáért dolgozik. Kiemelt célunk a munkaerő-piaci esélyegyenlőség, és munkahelyi sokszínűség támogatása.

Az Alapítvány „Adj egy ötöst” címmel első ízben 2017-ben hirdetett pályázatot általános iskolai felső tagozatos és középiskolás diákcsoportok számára. az ország 61 településén 103 pályázó csapattal 3.100 fő részvételével valósultak meg a programok, és közel 11.000 személyhez ért el a program.

Az Alapítvány további programjai:

Munkahelyi Gyakorlat programunkban értelmi sérült fiatalok munkába állás előtt számos munkahelyet, munkatípust megismernek, megtanulják elfogadni a munkahelyi elvárásokat és megismerik a különböző munkahelyi kultúrákat.

Munkaközvetítő szolgáltatásunk fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű munkavállalók elhelyezkedését támogatja. Segítünk felkészülni az álláskeresésre, állásinterjúra, illetve megtalálni az álláskereső végzettségének, tapasztalatának és egészségi állapotának megfelelő munkahelyet, munkakört. 

munkáltatókat is támogatjuk abban, hogy a náluk elhelyezkedő fogyatékossággal élő emberek beilleszkedése zökkenőmentes legyen. Segítünk a megfelelő ember kiválasztásában, jelen vagyunk a betanításnál, és kommunikációs tréningeket tartunk a munkatársaknak. A fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatását legjobban támogató munkáltatókat minden évben díjazzuk.

Segítő Vásárlás programban azon dolgozunk, hogy a fogyatékossággal élő emberek közreműködésével készített minőségi termékek minél szélesebb vásárlói körhöz eljussanak.

Neked MUNKA, nekem ÁLOM! program  program azoknak a fogyatékossággal élő embereknek szól, akik szeretnék kipróbálni álmaik munkáját és azoknak a munkáltatóknak, akik szívesen adnának nekik lehetősége erre.

Honlapunk: www.salvavita.hu