A Salva Vita Alapítvány 1993-ban jött létre, megalakulása óta a fogyatékossággal élő személyek esélyegyenlőségéért, társadalmi befogadásáért dolgozik. Kiemelt célunk a munkaerő-piaci esélyegyenlőség, és munkahelyi sokszínűség támogatása.

Munkahelyi Gyakorlat programunkban értelmi sérült fiatalok munkába állás előtt számos munkahelyet, munkatípust megismernek, megtanulják elfogadni a munkahelyi elvárásokat és megismerik a különböző munkahelyi kultúrákat.

Munkaközvetítő szolgáltatásunk fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű munkavállalók elhelyezkedését támogatja. Segítünk felkészülni az álláskeresésre, állásinterjúra, illetve megtalálni az álláskereső végzettségének, tapasztalatának és egészségi állapotának megfelelő munkahelyet, munkakört. 

A munkáltatókat is támogatjuk abban, hogy a náluk elhelyezkedő fogyatékossággal élő emberek beilleszkedése zökkenőmentes legyen. Segítünk a megfelelő ember kiválasztásában, jelen vagyunk a betanításnál, és kommunikációs tréningeket tartunk a munkatársaknak. A fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatását legjobban támogató munkáltatókat minden évben díjazzuk.

A Segítő Vásárlás programban azon dolgozunk, hogy a fogyatékossággal élő emberek közreműködésével készített minőségi termékek minél szélesebb vásárlói körhöz eljussanak.

Neked MUNKA, nekem ÁLOM! program  program azoknak a fogyatékossággal élő embereknek szól, akik szeretnék kipróbálni álmaik munkáját és azoknak a munkáltatóknak, akik szívesen adnának nekik lehetősége erre.

Honlapunk: www.salvavita.hu