A kormány által kihirdetett veszélyhelyzethez az Adj Egy Ötöst! programnak is alkalmazkodnia kell, mert számunkra is az egészség és a biztonság a legfontosabb. Ugyanakkor azt szeretnénk, hogy a pályázóink eddig befektetett munkája, energiája se vesszen el. Ezért az a döntés született, hogy a program megvalósítási szakaszát meghosszabbítjuk. Amikor a kormány a veszélyhelyzetet feloldja, és elhárul az akadály a rendezvények megtartása elől, akkor a pályázóinknak is lehetőségük lesz további két hónapig - a moratórium feloldását követően - hogy megvalósítsák a programtervüket.
Amennyiben a moratórium feloldására csak a nyári szünetben kerül sor, akkor a meghosszabbított határidő szeptemberre és októberre terjed ki. A pontos meghosszabbított határidőről a veszélyhelyzet megszűnés után tájékoztatást fogunk adni.

Azoktól, akik időközben már megvalósítottak, és további rendezvényt már nem terveznek, várjuk továbbra is a pályaműveket. Az eddig beérkezett pályaműveket köszönjük! Egy pályamű sem veszik el.

A jelenlegi helyzetben legfontosabb az egészség és a biztonság, ezért a 2020. március 21-i tréning lemondása mellett döntöttünk. Gondolkozunk a megoldáson, hogyan tudjuk átadni a jelentkezőknek azokat az infókat, melyek ott elhangzottak volna.