Gimnáziumi éveimet az egykori békéscsabai Rózsa Ferenc Gimnázium Eurofakt tagozatán töltöttem - ennek köszönhetően megismerkedtem Európa több országával és azok kultúrájával. A Debreceni Egyetem biológia szakán tanultam tovább, de egy trombózis következtében elvesztettem látásom nagy részét, s bár lediplomáztam, a szociális szakma felé vettem az irányt.

Ifjúsági ügyintézőként tanultam meg az alapokat a Fehér Bot Alapítványnál, mellette több szakmai és felsőfokú szakképzést szereztem (rehabilitációs nevelő, segítő, esélyegyenlőségi referens, marketing menedzser, rendezvényszervező menedzser, stb.). Nem sokkal egy évvel munkába állásom után kineveztek az alapítvány Ifjúsági Irodájának irodavezetőjévé, mely során számos, fiatal fogyatékossággal élő személyekkel kapcsolatos projektet tervezhettem és valósíthattam meg. Egyik ilyen projekt, melyben, mint tapasztalati szakértő vettem részt, az Adj Egy Ötöst! 2017 volt, ahol a DSZC Péchy Mihály Építőipari Szakgimnáziumot közös erőbedobással vittük győzelemre.

A 2017-es év más szempontból is sorsfordító volt számomra: sikeres vesetranszplantációt hajtottak végre rajtam, illetve teljesen új életet kezdtem Budapesten az MVGYOSZ (Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége) berkein belül.

A munkámban a változatosságot szeretem a legjobban: egyik pillanatban egy törvényjavaslat tárgyalásán veszek részt, másikban pedig egy neves színművésszel beszélgetek egy rendezvény kapcsán. Egyik nap még Laškoban vagyok a Gyengénlátók Konferenciáján, de éjszaka már utazom Belgrádba egy tréningre, hogy fejlesszem önmagam, s ezáltal a szervezetet is.

Az Adj Egy Ötöst! program a tavalyi év folyamán igazán a szívemhez nőtt. Láttam, milyen szoros kapcsolatok, barátságok alakulhatnak ki egy ilyen eseményen. Tapasztaltam, hogy a tanárok és a diákok nem csak jelen vannak, hanem ténylegesen aktív részesei a napnak, egymás megismerésének. Amikor megtudtam, hogy van lehetőségem a zsűriben képviselni a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsát (FESZT), nagyon megörültem, mert részesülhetek a közös célban, hogy minél több ilyen aktív-pozitív szellemű projekt jöjjön létre.