Az immár két éve működő Adj egy ötöst! program célja, hogy a felnövekvő generáció személyes élményeken keresztül ismerkedjen meg fogyatékossággal élő emberekkel, és ezáltal ezek a fiatalok a társadalom nyitott, elfogadó, felelősen gondolkodó tagjaivá válhassanak.

A jelenleg is zajló csoportos pályázat mellett ez az egyéni pályázat lehetőséget ad a 2019-es pályázati ciklust népszerűsítő plakát megtervezésére.

A téma: az Adj Egy Ötöst! mozgalom lényegének bemutatása. Olyan plakátterveket várunk, amelyek visszaadják azt az élményt, amelyet a program során a diákok, a tanárok és a fogyatékossággal élő emberek EGYÜTT éltek/élnek át.

A pályázat célja: Az Adj Egy Ötöst! program 2019-es plakátjának megtervezése, elkészítése. Ezzel a pályázattal kívánunk lehetőséget biztosítani minden olyan diáknak és tanárnak, aki eddig bármilyen formában kapcsolatba került az Adj Egy Ötöst! programmal, hogy egyénileg is részt vehessen a programban és megfogalmazhassa, mit jelent számára az Adj Egy Ötöst!

A pályaművek elkészítésének módja: A plakátterveket tetszőleges technikával lehet elkészíteni (rajz, festés, kollázs, digitális technikák stb.).

A pályaműveket a pályázók digitális és A3 méretű nyomtatott (kézzel készült alkotás esetében: eredeti) formában küldik be a Salva Vita Alapítványhoz – a mellékelt adatlappal együtt  a megadott határidőig.

A csatolt adatlapon szükséges egy  3-5 mondatos leírást készíteni arról, hogy mi látható a képen. Ezzel szeretnék a szervezők felhívni a figyelmet az info-kommunikációs akadálymentességre.

 A digitális változatot,  a kitöltött adatlapot az [email protected] címre, a nem digitális pályaműveket pedig postai úton a  Salva Vita Alapítvány 1073 Budapest, Erzsébet krt. 13. III/3. címre kell beküldeni.

Pályázati kategóriák:

 • felső tagozatos diák (I., II., III. díj)
 • középiskolás diák (I., II., III. díj)
 • tanár (I., II., III. díj)
   

Díjazás:

Minden induló virtuális kiállítási lehetőséget nyer a Facebookon és a honlapon lévő galériába, illetve a pályaművek a 2018-as pályázati ciklust lezáró díjátadó gálán, egy önálló kiállításon is szerepelnek.

Közönségdíjak: a Facebookon lehet szavazni lájkolással. A legtöbb lájkot kapó pályaművek nyernek.

 • minden kategória első helyezettje: 30.000 Ft-os Decathlon ajándékkártya + oklevél
 • minden kategória második helyezettje: 20.000 Ft-os Decathlon ajándékkártya + oklevél
 • minden kategória harmadik helyezettje: 10.000 Ft-os Decathlon ajándékkártya + oklevél

Az értékelés szempontjai:

 • mennyire adja vissza a plakát az Adj Egy Ötöst! program lényegét?
 • a megvalósítás minősége, függetlenül az elkészítési technikától
 • mennyire kreatív, ötletes a pályamű?
 • akadálymentesség: mennyire sikerült a saját szavaival 3-5 mondatban leírni a pályaművet?

A pályázat indulása: november 7.

A pályaművek beküldési határideje: 2019.  február 28.

Közönségszavazás a Facebookon: 2019. március 2-tól 24-ig. 

A szavazás lezárását követően valamennyi, szavazáson részt vett pályamű felkerül a honlapra a galériába, az egyéni pályázatokhoz. A művek mellett jelöljük a nyertes plakátokat, azt, hogy melyik hány szavazatot kapott, illetve a művekkel kapcsolatos fontos tudnivalókat.

A 2019. májusi díjátadó gálán kiállításra kerül az összes eredeti pályamű, ami részt vett a szavazáson.

Sajtónyilvános díjátadó és kiállítás megnyitó: a 2018-as pályázati ciklust lezáró ünnepélyes díjátadó gálán 2019 májusában, amelyre az összes díjazott meghívást kap.